onsdag 24. september 2008

"Hamlet" av Shakespeare



Hamlet er et av Shakespears mest kjente verk og er mennesker over hele verden har lest eller sett det. Det som er spessielt med Hamlet er alle de temaene som blir tatt opp i et og samme stykke, blant annet ulykkelig kjærlighet, selvmord, galskap, ære, lojalitet, foræderi og blodhevn. Alt dette er viktige temaer som Shakespeare klarer å lage en bra historie rundt.

Et svært kjente sitatet fra Hamlet er; "Å være eller ikke være; det er spørsmålet". Her setter Hamlet spørsmål rundt å ta sitt eget liv. Han synes livet er tungt, og lengter etter å sette en ende på alt det vonde han føler og opplever. Men Hamlet ender opp med å ikke ta sitt liv. Han frykter døden, og klarer ikke ta den store beslutningen. 

Hamlet mener refleksjon og ettertanke gjør oss alle feige, og det hindrer oss i å ta de store beslutningene. Han er en person med mye vankelig i livet sitt, noe som etter min mening har fått han til å se svart på verden. Han fokuserer på det negative, både om livet og døden, og jeg tror ikke han har funnet noen mening med livet sitt.

(Bildet symboliserer "Å være eller ikke være")

Ingen kommentarer: